Förändringens Vindar del 2 - Nya schemat!

För nästen en vecka sedan så publicerade vi officiellt lite nyheter kring våra förändringar som berör gruppträningen här på Massive. Idag är det dags för Del 2 - vad är det för förändringar? Så nedan följer utskicket som våra medlemmar fick i förra veckan.


Hej igen!

Nu är det dags för fler spännande avslöjanden inför hösten. Om du missade mitt förra mail om hur gruppträningen ska förbättras så hittar du hela mailet HÄR - Förändringens vindar blåser på Massive.

Men, så är det ju givetvis alltid bättre att få MER information så att man vet vad det egentligen innebär, inte bara att det kommer bli "bättre". Vad betyder det?

Framförallt så har tillgänglighet varit en prioritering - vi vill göra träningen tillgängligare för dig så att du alltid kan ta dig tid till träningen, även om livspusslet ibland känns tight!

Dessutom vill vi göra det enkelt att träna genomtänkt så att du går bättre resultat - och det har vi löst genom att dela upp dagarna i olika teman.

Måndagar blir Manic Monday

Manic Monday är en dag med puls- och konditionsfokus. Här kommer vi bland annat jobba med uthållighet och intervaller. Utrustning som kan förekomma på passen är löpband, roddar, släden, boxhandskar och mitsar, vikter och framförallt din egen kropp.

Tisdagar blir Tuschie Tuesday

Tuschie Tuesday är en dag med fokus på underkroppsstyrka. Så vi jobbar med det mesta från navelen och neråt för att bygga en stark och frisk underkropp. Typiska övningar som kan förekomma är till exempel olika variationer av knäböj och marklyft, övningar för att bygga en stark rumpa, utfallssteg av olika varianter och allt annat som kan tänkas stärka dina ben och din höft!

Onsdagar blir Wacky Wednesday

Wacky Wednesday är en dag i rörlighetens tecken. Här jobbar vi både på att bli rörligare, men också på att bli bättre på att kontrollera vår rörlighet. Vi utgår hela tiden från 3D-träningens principer - att jobba över flera rörelseplan för bättre effekt! Detta är toppenträning för dig som vill hålla dig frisk i lederna och elastisk i musklerna.

Torsdagar blir Thick Thursday

Thick Thursday är dagen när vi bygger schyssta axlar, stärker ryggen och får fina användbara armar. Här jobbar vi mestadels från navelen och uppåt, mage, rygg, biceps, triceps, bröst och axlar i en härlig symfoni. Torsdagspasset är lika lämpligt för dig som vill slippa smärta i ryggen som dig som vill få snyggare armar.

Fredagar blir Funky Friday

Funky Friday är som det låter, en lite funkigare dag med fokus på lek och skills. Här kommer vi både jobba på sånt som är lite mer tekniskt och det som är kul. Exempel på övningar som kan ingå är att stå på händer eller på huvudet (på det kontrollerade viset), armgång, klättra i repen, plankutmaningar, lekbaserad träning, partnerträning och annat roligt som har en träningseffekt!

Lördagar blir Strong Saturday

Strong Saturdays är dagen då vi fokuserar på helkroppsstyrka, främst genom övningar från strong(wo)man och styrkelyft. Vi kommer köra igenom hela kroppen och se till att hitta rätt nivå för alla deltagare, oavsett om man är helt ny på passen eller van grupptränare.

På söndagar tar vi en Zombie Sunday, välförtjänt vila efter veckans bravader!

 

Periodiseringsmodellen

All träning kommer vara uppbyggd på en periodiseringsmodell. Det betyder att intensitet och övningar kan ändras varje vecka, men de följer ett mönster som hjälper dig att utvecklas i träningen. Du blir starkare, får bättre kondition och kommer få en välfungerande kropp!

Det är uppbyggt precis som personlig träning, fast utvecklat för att passa en grupp. På alla pass så kommer man kunna jobba med regression och progression, alltså att man väljer lättare eller svårare övningar, beroende på hur man rör sig och vad som passar olika kroppar. Vi har ju alla olika mål, så då känns det vettigt att varje individ får jobba utefter just sina mål och förutsättningar!

Var tredje månad har vi en testvecka, där du som vill tävla mot dig själv enkelt kan mäta din utveckling under de senaste tre månaderna.

Så hur kommer då schemat att se ut?

Här nedan kommer äntligen höstens späckade schema! Detta kommer att testas och utvärderas under ett par månader, och märker vi att det behövs fler pass eller att tiderna behöver justeras så kommer vi att jobba med förändringar innan vi kör igång nästa cykel av programmet. På så vis kan vi fortsätta jobba med utvecklingen, både på individ- och organisationsnivå. Det kommer bli GRYMT!

Preliminärt höstschema;

06.45 Manic Monday, 35-45 min
07.30 Manic Monday, 35-45 min
11.30 Manic Monday, 35-45 min
12.15 Manic Monday, 35-45 min
16.15 Manic Monday, 35-45 min
17.00 Manic Monday, 35-45 min
18.15 Box, 65-75 min
19.15 Manic Monday, 35-45 min

06.30 Tuschie Tuesday, 50-55 min
07.30 Tuschie Tuesday, 50-55 min
11.15 Tuschie Tuesday, 50-55 min
12.15 Tuschie Tuesday, 50-55 min
16.00 Tuschie Tuesday, 50-55 min
17.00 Tuschie Tuesday, 50-55 min
18.15 Tuschie Tuesday, 50-55 min
19.15 Tuschie Tuesday, 50-55 min

06.45 Wacky Wednesday, 35-45 min
07.30 Wacky Wednesday, 35-45 min
11.30 Wacky Wednesday, 35-45 min
12.15 Wacky Wednesday, 35-45 min
16.15 Wacky Wednesday, 35-45 min
17.00 Wacky Wednesday, 35-45 min
18.15 BMR - BenMageRumpa, 45-60min
19.15 Wacky Wednesday, 35-45 min

06.30 Thick Thursday, 50-55 min
07.30 Thick Thursday, 50-55 min
11.15 Thick Thursday, 50-55 min
12.15 Thick Thursday, 50-55 min
16.00 Thick Thursday, 50-55 min
17.00 Thick Thursday, 50-55 min
18.15 TRX, 50-55 min
19.15 Thick Thursday, 50-55 min

06.45 Funky Friday, 35-45 min
07.30 Funky Friday, 35-45 min
11.30 Funky Friday, 35-45 min
12.15 Funky Friday, 35-45 min
16.15 Funky Friday, 35-45 min
17.00 Funky Friday, 35-45 min
17.45 Funky Friday, 35-45 min

08.15 Strong Saturday, 60-75 min
09.30 Strong Saturday, 60-75 min
10.45 Strong Saturday, 60-75 min

Spännande va?

Vi ser verkligen fram emot att börja jobba med det nya schemat! Mer information kommer att gå ut inom kort som gäller nya medlemskap, bland annat det efterlängtade familjemedlemskapet!

Vi ses på gymmet!