Styrkelyft

Filtering by: Styrkelyft

Mar
30
10:00 AM10:00

Påsklyftet 2018

påsklyftet.jpg

🏁 Presenteras i samarbete med Skyltcompaniet i Malmö AB 🏁

Välkommen till en styrkelyftstävling för ALLA! Vare sig du kommer som deltagare eller åskådare så kommer det bli en grymt spännande och rolig dag! Långfredagen har aldrig känts så kort! Ett perfekt event för familjen innan påskstöket tar vid 🐣 Mat, dryck och snacks kommer att finnas till försäljning under hela tävlingen. Det är öppet hus under hela tävlingen, så ta gärna med dina vänner och träna ett pass om ni ändå kommer och tittar! 

--- Knäböj --- Bänkpress --- Marklyft ---

💪 Anmälningsavgift 300kr
💪 Anmälan senast 18/3
💪 Invägning 30/3 kl 08.00 - 09.00
💪 Regelgenomgång för lyftare ca 09.00
💪 Tävlingsstart 10.00

Anledningen till att vi infört anmälningsstopp 31/3 är att vi verkligen behöver kunna räkna på tider i förväg så att vi kan leverera en så absolut bra tävling som möjligt. Tyvärr har merparten av deltagarna anmält sig 1-2 veckor innan tidigare, och det gör det svårt att göra ett kanonjobb som arrangör. Anmälningsavgiften har ökat eftersom det i år blir extra finfina priser! 😃🏆

Anmälan är bindande och görs via mail till johanna@massiveperformance.se. Observera att vi behöver 10 anmälda deltagare för att genomföra tävlingen.

Vi kommer att utse vinnaren baserat på Wilks :) Det är Svenska Styrkelyftsförbundets regelverk som gäller i samtliga grenar. Läs mer här; http://www.styrkelyft.se/tavlingresultat/tavlingsbestammelser

View Event →
Apr
14
10:00 AM10:00

Påsklyftet 2017

🏁 Presenteras i samarbete med Skyltcompaniet i Malmö AB 🏁

Välkommen till en styrkelyftstävling för ALLA! Vare sig du kommer som deltagare eller åskådare så kommer det bli en grymt spännande och rolig dag! Långfredagen har aldrig känts så kort! Ett perfekt event för familjen innan påskstöket tar vid 🐣 Mat, dryck och snacks kommer att finnas till försäljning under hela tävlingen.

--- Knäböj --- Bänkpress --- Marklyft ---

💪 Anmälningsavgift 300kr
💪 Anmälan senast 31/3
💪 Invägning 14/4 kl 08.00 - 09.00
💪 Regelgenomgång för lyftare ca 09.00
💪 Tävlingsstart 10.00

Anledningen till att vi infört anmälningsstopp 31/3 är att vi verkligen behöver kunna räkna på tider i förväg så att vi kan leverera en så absolut bra tävling som möjligt. Tyvärr har merparten av deltagarna anmält sig 1-2 veckor innan tidigare, och det gör det svårt att göra ett kanonjobb som arrangör. Anmälningsavgiften har ökat eftersom det i år blir extra finfina priser! 😃🏆

Har vi tillräckligt många deltagare så kör vi flera viktklasser. Vi kommer att utse vinnaren baserat på % av kroppsvikt, såvida jag inte kan räkna ut hur jag ska programmera Excel med Wilks.... Isåfall blir det Wilks :) Om vindarna är med oss så kanske vi dessutom kan lyckas få tävling sanktionerad av Svenska Styrkelyftsförbundet. Men jag vågar inte lämna några garantier! Oavsett så är det givetvis deras regelverk som gäller i samtliga grenar. Läs mer här; http://www.styrkelyft.se/tavlingresultat/tavlingsbestammelser

Mer information kommer i februari.

View Event →
Dec
28
9:00 AM09:00

Styrkelyft och Tyngdlyftning med Lance Goyke & Tony Guiliano

Välkommen till en lärorik dag där vi tillsammans med Lance Goyke och Tony Guiliano från Indianapolis Fitness and Sports Training (USA) går igenom de tekniska lyften i både Styrkelyft och Tyngdlyftning!

Styrkelyft kl 09.00-11.00
Tyngdlyftning kl 12.00-14.00

Kostnaden för att delta på en av workshoparna är 599kr, och att delta på båda kostar 999kr. Du behöver inte vara medlem. Anmäl dig på isa@massiveperformance.se (anmälan är bindande). Begränsat antal platser!

Indianapolis Fitness and Sports Training har flera år i rad fått utmärkelser för att vara ett av USA:s tio bästa gym. Du kan läsa mer om IFAST på deras hemsida; www.indianapolisfitnessandsportstraining.com

Learning the Big Three: Optimizing the squat, bench, and deadlift

Powerlifting is a great way to build strength and give you direction in your training. The issue is that there are so many ways to do it! How are you supposed to know which way is correct?

Join us for two hours of intensive thinking and experimenting as we help you find the foot position, exercise variation, and progression that works for YOU.

Lance promises that nobody leaves without feeling better about their lifts :)

= = = = = = = = = = = = = = =

Learning the Olympic Lifts: Dial in

The snatch and clean & jerk are the most complex lifts that most lifters will ever attempt. The biggest problem that people run into is that they just try to do everything all at once, get frustrated, and then give up.

Using a very specific exercise progression, Lance makes learning the lifts manageable. He promises that nobody leaves without feeling better about their lifts ;)

= = = = = = = = = = = = = = =

Lance Goyke, CSCS, Pn1, is a coach based in Indianapolis, Indiana. He has instructed for USA Weightlifting, run college courses on functional anatomy, and mentored hundreds of students outside of his coaching hours. For more from Lance, sign up at www.lancegoyke.com.

View Event →
Dec
3
10:00 AM10:00

Julalyftet 2016

Välkomna till årets jultävling!

Prova på att testa en nybörjartävling i styrkelyft! Man väger in innan tävlingen börjar och resultaten baseras på vad man lyfter i förhållande till sin kroppsvikt.

OBSERVERA att tävlingen riktar sig till nybörjare i styrkelyft - aktiva styrkelyftare får hålla sig i bältet fram till påsk, då vi kör en större tävling, öppen för alla. Förhoppningsvis med viktklasser :D

I styrkelyft så tävlar man med tre olika lyft;
-Knäböj
-Bänkpress
-Marklyft

Det finns några regler för att få godkända lyft;

Knäböj - Böjen ska vara tillräckligt djup, höftvecket ska vara under knäets högsta punkt när man är som djupast. Lyftet blir inte godkänt om man byter riktning någon gång på vägen upp (det är dock ok att stanna och sedan pressa på).

Bänkpress - Stången ska nudda bröstet och hållas stilla tills deltagaren får press-kommando av domaren. Stången ska hållas balanserad på raka armar innan den förs ner till bröstet. Stången får inte lov att byta riktning i lyftet (det är dock ok om den stannar och sedan går upp). Stången ska åter hållas balanserad på raka armar innan man får rack-kommando, först efter det så är lyftet klart.

Marklyft - Inga remmar är tillåtna. Stången får inte byta riktning under lyftet (den får dock stanna och sedan fortsätta upp). När lyftet fått godkänt av domare (ner-signal) så ska deltagaren hålla i stången och följa med på vägen ner, det är alltså inte tillåtet att släppa stången. Konventionell eller Sumo tillåtet.

Inga dräkter tillåtna i något av lyften. Knäskydd är okej men inte lindor. Bälte är tillåtet i samtliga lyft.

-Anmälan sker i vår app (såhär fixar du appen).
-Deltagare behöver vara minst 10 år.
-Medlemmar och icke-medlemmar är välkomna att ställa upp
-Anmälningsavgiften är 100kr och kan betalas i appen vid anmälan, i receptionen eller via BG 534-1078.

Hoppas vi ses på Massive i december!

View Event →