Svenska Eleiko levererar skivstänger, vikter och hantlar till Massive

För den som är ny i gymvärlden kanske det verkar som att alla skivstänger är av samma skrot och korn, att viktskivor alltid väger det som står på dem och att kvalitén på dessa inte borde ha en stor inverkan på hur man presterar.... Men så är det inte! Det finns en anledning till att alla världsmästerskap, Olympiska spel och större mästerskap använder sig av världens bästa skivstång, som tillverkas av Eleiko i Sverige.

Vi kommer att använda oss av ett antal olika stänger här i gymmet eftersom olika typer av övningar kräver olika saker av skivstången. Följande stänger kommer finnas tillgängliga på gymmet (totalt 14 st från start);

Tyngdlyftning, herr 20kg
Tyngdlyftning, dam 15kg
Styrkelyft, 20kg
XF-bar, 20kg
Teknik, 10kg
Teknik, 5kg
EZ Curl Bar, 10kg

Viktskivorna kommer att finnas i tre olika varianter. För tyngdlyftning använder vi en viktskiva tillverkad med en kärna av metall och ett ytterhölje av svenskt gummi, det blir ett komplett set till en av plattformarna. Till de övriga plattformarna där vi riktar in oss mer på styrkelyft (bänk, mark, böj etc.) så kommer vi att använda en skiva i helgjuten metall. Denna är mycket smalare än traditionella viktskivor och ger därför möjligheten att lägga på mer vikt än med traditionella skivor. Den tar även mindre plats på viktställen. På vår fria yta kommer vi att använda Eleiko XF bumpers, helgjutna gummiskivor som tål att släppas från höften på gummigolv. Detta är en skiva som är bredare än traditionella skivor för att tåla lite hårdare hantering utan att skada varken golv, skivstång eller sig själv!

eleiko-pl-competition-discs-web-h1.jpg

Eleiko kommer även att leverera våra "tunga" hantlar, som till en början finns från 12 till 50 kg med två kilos höjning mellan varje par, dessa kommer så snart som möjligt att utökas till 60 kg. Finns det behov av tyngre hantlar så får vi ordna det på annat håll ;] Detta är en riktigt skön hantel med roterande handtag och riktigt fin balans.

Sist, men inte minst, så kommer vi även att ha ett fullt set med tävlings-kettlebells från 8kg till 40kg. Dessa är alltså kettlebells som är lika stora oavsett vikt. Det underlättar när man gör tekniska övningar att alltid använda samma storlek på sin kettlebell, eftersom man då slipper modifiera tekniken. För att komplettera så kommer vi även ha helgjutna kettlebells i de viktintervall som saknas i tävlingssetet, från 4kg och uppåt.